06203869977

Milyen akkumulátor szervízek találhatóak a városban?

Budapesten számos helyen, szinte minden kerületben találnak akkumulátor szervízt. Ezeknek a szervízeknek a többsége már nem csak akkumulátor javítással és cserével foglalkozik, hanem a legtöbb helyen már teljes körű szolgáltatásokat kínálnak az érdeklődőknek. Van, ahol a szerviz mellett egy akkumulátor szaküzlet is üzemel, a teljes körű kiszolgálás érdekében. Az ilyen cégeknél, az azonnali kiszállítástól és beszereléstől a szervizelésen át számos szolgáltatással állnak a vásárlók rendelkezésére. Az akkumulátorok széles választékát megtalálhatják az aktuális cég weboldalán vagy a saját webáruházukból is kedvükre böngészhetnek. Természetesen minden járműhöz, legyen szó motorkerékpárról, személyautóról vagy éppen teherautóról, a szervizek többsége mindegyik típusú gépjárművel foglalkozik. Az akkumulátorok vásárlása is több különböző módon lehetséges. Személyesen kiválaszthatják az adott gépjármű típusához az akkumulátort, vagy telefonon is megrendelhetik, és természetesen online is vásárolhatnak a webshopból, akár személyes átvétellel az üzletben vagy kiszállítással is kérhetik az otthonukba. A megrendelt termékeket hétköznapokon általában egy-két munkanapon belül házhoz szállítják. A szállítási díjak minden esetben a szolgáltató cég díjszabásaitól is függenek, eltérőek lehetnek. Előfordulhat, hogy némely cégek, úgynevezett expressz házhozszállítást is vállalnak, aminek van egy plusz költsége, viszont ebben az esetben három órán belül megérkezik a megrendelt akkumulátor a főváros bármely területére. Munkaidőn kívüli és hétvégi kiszállítást is biztosítanak, ennek egy még magasabb költsége van, és általában munkanapokon este nyolc-kilenc óráig, és persze hétvégén vehető igénybe, sürgősségtől függően. Viszont ebben az esetben a magasabb árban a beszerelés díja is bele van kalkulálva, amit a helyszínen a szakemberek azonnal el is végeznek.

Az aksi szervízek szolgáltatásai

Amennyiben helyben, a szervízben, vagy a cég saját szaküzletében vásárolnak meg egy terméket, akkor szinte minden esetben a beszerelési munka térítésmentes a vásárlás után. Általában a megnövekedett érdeklődés miatt az azonnali, ingyenes beszerelési szolgáltatás, előfordulhat, hogy esetenként hosszabb várakozási időt igényel. Egyes autótípusoknál az akkumulátorok beszerelését nem, vagy csak előre egyeztetett időpontban vállalják. Ebben az esetben előfordulhat, hogy további költségek merülhetnek fel. Amennyiben az akkumulátor egy nehezebben hozzáférhető helyen van, például az ülés alatt, illetve a kicseréléséhez további alkatrészeket kell megbontani és eltávolítani, abban az esetben az elvégzett munka mindig plusz díj felszámolását vonja maga után. Néhány autótípus kivételével a szaküzletekben vásárolt akkumulátorok beszerelését ingyenesen elvégzik, egyéb elektromos vizsgálatokkal egyetemben.

Díjmentes szolgáltatások

A szervízek a náluk vásárolt motorakkumulátort ingyenesen felsavazzák, valamint szakszerűen üzembe helyezik. Minden motorakkumulátor mellé biztosítanak savat is. Némely szolgáltató különleges ajánlatokkal is kedveskedik a vásárlóknak, például amennyiben a szerviz saját webáruházából rendelik meg a terméket, abban az esetben bizonyos rendszerű akkumulátorokat a szállítás előtt
kérésre üzembe helyezik és feltöltik árammal. Ezt annak érdekében teszik, hogy az akkumulátor a lehető legjobb és legerősebb állapotában kerüljön bele a motorba. Ezzel az eljárással akár sikeresen meg is duplázhatják az akkumulátor élettartamát. 

A szervizekben helyben vásárolt akkumulátorok esetében a gépjármű átvizsgálása, a hibamegállapítás, és az akkumulátor cseréje is térítésmentesen történik. Amennyiben nincs a szervíznek saját szaküzlete vagy nem lehet akkumulátort vásárolni, mert csak javítással és szervizeléssel foglalkoznak, természetesen ezek a szolgáltatások kivétel nélkül egyszeri költségekkel járnak. Ettől függetlenül vannak olyan szervizek is, ahol bizonyos szolgáltatásokat ingyen elvégeznek abban az esetben, hogy ha hibát találnak, akkor ott helyben szervizelik meg a gépjárművet, aminek viszont már van költsége. Ha nem találnak hibát, akkor a felmérés ingyenes volt. Ilyen típusú ingyenesen igénybe vehető akku élettartam szolgáltatások lehetnek például az akkumulátor állapotának a felmérése, az autó elektromos átvizsgálása, a lehetséges elektromos hibák megállapítása, valamint szaktanácsadás az akku megfelelő és rendeltetésszerű használatához, amelyeket az akkumulátor élettartamának növeléséhez elengedhetetlenül fontos tudni. Az akkumulátorok cseréje és szervizelése minden esetben folyamatos áramellátás alatt történik. Azt fontos még megemlíteni, hogy a szervizek természetesen mind az akkumulátorokra, mind pedig az elvégzett munkára garanciát is vállalnak.

Mi a teendő, ha nem tudunk eljutni a szervízbe?

Általában a budapesti szervizek vállalnak akkusegély szolgáltatást is, amely a főváros egész területére és vonzáskörzetére egyaránt érvényes. Ez a szolgáltatás telefonos egyeztetés alapján történik, és a kiválasztott gépjármű típushoz kiszállítanak a probléma helyszínére egy új akkumulátort és azt a helyszínen azonnal be is szerelik. Egyes autótípusok komplikált szerelése miatt a kiszállítási és a beszerelési ár is változhat a megadott árakhoz képest, ezért az árváltozásra esetenként fel kell készülni. A díjszabás mindig a kerületektől és a főváros közvetlen környezetében lévő települések távolságától is függ. Általánosságban más a díjszabása a budai és más a pesti oldal kerületeinek is, attól függően, hol van a szerviz központja. 

Olyan budapesti akkumulátor szerviz is van, ahol a gépjárműveknek még akár a teljes műszaki vizsgáztatása is megoldható. Némelyik fővárosi szerviz pedig még non stop szolgáltatást is vállal, bár ezek a szolgáltatások leginkább mobil akkusegély szolgáltatásai egy-egy szervíznek.