06203869977

Mit lehet tenni amikor az autó motorja nem indul be?

Szinte mindennapos eset, hogy egy autó az indulás előtt megmakacsolja magát, és nem hajlandó beindulni. Ilyenkor túl sok választási lehetősége nem marad az autótulajdonosnak. Ha nagyon sietnie kell, akkor ott hagyhatja az autóját, és tömegközlekedéssel vagy taxival mehet tovább. Ha több ideje van, akkor esetleg felhívhat egy ismerőst, hogy segítsen beindítani az autót valamilyen praktikával, vagy pedig segítséget kér egy olyan cégtől, akik erre szakosodtak.

Persze lehet, hogy a szomszéd tudna segíteni, de neki nincs se töltője, se bikakábele, vagy ha van, akkor meg a felesége elvitte az autójukat, de az is lehet, hogy pont nincs otthon. Mivel nem ismerik a probléma pontos mivoltát, így megállapítani is nehéz, hogy vajon új akkumulátor kell-e, vagy csak valami más a hiba oka. Sokszor hosszú időt venne igénybe, és több pénzbe is kerülne elmenni egy szakszervizbe vagy egy autós boltba, és megvásárolni a gépjárműhöz a megfelelő akkumulátort. Így egy ilyen probléma esetében elég körülményes és bonyolult saját erőből megpróbálni megoldani a helyzetet. Az akkusegélyes cégek pontosan erre a helyzetre kínálnak gyors, szakszerű, és megbízható, ráadásul azonnali megoldást. A fővárosban és környékén több könnyen és gyorsan elérhető akkusegélyes cég található, de a vidéki nagyvárosokban is elég sok helyen megtalálható már ez a szolgáltatás. Ezeknek a cégeknek a segítségével lehetőségük nyílik arra az autóvezetőknek, hogy akár egy óra elteltével már újra, egy új akkumulátorral az autójukban elindulhassanak újra a tervezett cél felé. Nincs más dolguk, mint kikeresni egy telefonszámot, és a hívás után hamarosan a helyszínre érkeznek a szakemberek. Ki tudják választani az árban a számukra legmegfelelőbb akkumulátort, és a helyszíni beszerelés és fizetés után, autójuk újra üzemelni fog. Ezzel a szolgáltatással elkerülhetik azt a kellemetlenséget, hogy esetleg egy ismeretlen helyen ott kelljen hagyniuk a gépjárművet. A kiválasztott akkumulátorral a szakember a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezik. Szolgáltató cégektől függően, és persze a leterheltség is közbeszólhat, de az esetek nagy részében általában fél órán, maximum egy órán belül a szerelő munkatárs teljes felszereléssel és az új akkumulátorral megérkezik a helyszínre. Általában minden cégnél ezt a pozíciót már nagy tapasztalattal és kellő hozzáértéssel rendelkező szakemberek végzik, és pár perc alatt nagy szakértelemmel kicserélik az akkumulátort.

Miért válassza az akku segélyt?

Sok autótípusnál megtörténhet, főleg a mai modern technológiáknak köszönhetően, hogy speciális alkatrészre lehet szükség. A sportautóknál és a nagyobb terepjárók esetében ez előfordulhat. Mielőtt akkusegély céget választanak, ezt mindenképpen érdemes leegyeztetni telefonon például, hogy ilyen alkatrészekkel is rendelkeznek-e. A munkavégzés minden esetben természetesen áram alatt történik, annak érdekében, hogy a fedélzeti számítógép ne álljon le, valamint a rádióállomásokat se kelljen újra beállítani, programozni a készüléken. Garanciát vállalnak arra, hogy a javítás után is ugyanúgy fog működni minden az autóban, mint a csere vagy a javítás előtt.

Kényelmes aksi szolgáltatás

A régi, már nem működő akkumulátorral sem kell foglalkozniuk, hisz a cserét végző cég azt a helyszínről elszállítja, és a megfelelő telephelyre viszik, és gondoskodnak annak szakszerű újrahasznosításáról is. A beszerelés után a szakember a megfelelő mérőműszerrel megméri az akku töltését, ami azért is fontos, mert az sem tesz jót, ha túlságosan sokat tölt, ellenben az is probléma lehet, ha a generátor nem tölt eleget.

Nem minden esetben szükséges az akkumulátor cseréje, amennyiben az akkumulátornak nincs baja, esetleg csak lemerült, akkor is segítenek a javításban, ilyen esetekben nagyjából fél óra múlva útnak is tudnak újra indulni. Természetesen az ilyen munkákra is vállalnak garanciát. 

Egy akkumulátor cseréjéhez előfordul, hogy kellenek speciális szerszámok, amelyek egyáltalán nem biztos, hogy minden autóban megtalálhatók, ezen felül pedig nem árt, ha van megfelelő tapasztalat is hozzá. Akik úgy gondolják, hogy értenek egy kicsit az autószereléshez, egy akkut minden bizonnyal ki tudnak cserélni, de például az akku töltésének megmérése, már nem biztos, hogy mindenki számára menni fog, elsősorban kellő mérőműszer hiányában. Az sem biztos, hogy egy autóvezető szívesen nekiállna a munkahelyi szép ruhájában útközben autót szerelni, éppen ezért praktikus inkább szakemberre bízni egy ilyen hibának az elhárítását, megoldását.

Miért lehet szükség az akku cseréjére vagy javítására?

Több lehetséges hibát is találhatnak, amiért egy akkumulátor tönkre mehet vagy elromolhat. Általában minden akkumulátor más ok miatt romlik el. Persze az is előfordulhat, hogy egész egyszerűen csak lemerül. Ha sokáig nem használnak egy akkumulátort, akkor természetes, hogy egy idő után lemerül. Általában azt mondják a szakemberek, hogy egy olyan akkumulátor, amely két évnél nem régebbi, de nem használták, azt érdemes lehet még feltölteni. Amikor egy autó több héten keresztül nincs beindítva, erre érdemes lehet odafigyelni. Vannak olyan típusú akkumulátorok, amelyeknek elég, ha egy kicsit járatva van, megy a motor, és attól újra rendesen feltöltődnek. Viszont, ha az év bármelyik időszakában előre tudják, hogy több hétig, vagy akár hónapig nem fogják használni az autót, akkor mindenképp érdemes az akkut megfelelő helyre tenni és tölteni, hogy a működésének az élettartama megmaradjon. Vannak olyan szervizek, ahol úgynevezett téli töltést vállalnak, ebben az esetben az akkumulátort tárolják, és folyamatosan töltik, amennyiben szükséges. Amennyiben elkerülhetetlen az akkumulátor cseréje, akkor az akkusegély cégek biztos és gyors megoldást kínálnak. Csak olyan szakembert, céget bízzanak meg, akiknek megvan a kellő tapasztalata és szakértelme, hiszen egy hiba végzetes is lehet, és akár az autó fedélzeti számítógépét is tönkreteheti. Annak javítása pedig már hatalmas költségekkel jár. Ezért lényeges, hogy ha egy mód van rá, akkor hívják az akkusegély szolgáltatását, akik megbízhatóan, garanciális szereléssel és javítással elhárítják a problémát.