06203869977

Milyen szolgáltatást nyújt az akkusegély?

Elmondható, hogy nagyon kis százaléka nem nézett még szembe az autóvezetőknek azzal a helyzettel, hogy az autójába beszállva nem tud elindulni, mert az akkumulátor vagy lemerült, vagy végleg felmondta a szolgálatot. Előfordulhat, hogy bekapcsolva hagytak egy elektromos berendezést, lehalkították a rádiót és bekapcsolva maradt, nem csukták be rendesen az ajtót, vagy akár csak a fagyos, téli hideg idő miatt, vagy egyszerűen csak ezért, mert az akkumulátor elérte az élettartama végét. Viszont persze ez legtöbbször olyankor fordul elő, amikor nagyon sietnek vagy már éppen késésben vannak, és nem nagyon van segítség. A barátok egyik részének nincs autója, a másik felének van, de már dolgozik, a szomszéd elutazott, aki meg végre elérhető, neki meg a bikakábel a másik autójában van, amivel átmenetileg elindíthatták volna az autót. Az Akkusegély non stop szolgáltatás a nap 24 órájában bármikor hívható és éjszaka is azonnal segít a bajba jutott autótulajdonosoknak, akiknek nem indul a gépjárműve. Nem kell mást tenniük, mint hogy felhívják a non stop akkusegély telefonszámát, a telefonba bediktálják az akkumulátor méretét és a műszaki paramétereit, és a munkatárs által felvett információk birtokában, a szerelő szakember azonnal a segítségükre siet. Természetesen ehhez fel kell nyitni a motorháztetőt és le kell olvasni az akkumulátoron található paramétereket, hiszen enélkül nem minden esetben tudnak segíteni. A szolgáltatásnak az ára a kiszállítással, az akkumulátor beszerelésével és a töltés-méréssel együtt értendő. Természetesen a kiszállási idő függ az aktuális leterheltségtől, és a javításra váró gépjármű pontos helyzetétől is, de általánosságban egy órán belül megérkezik a gyorssegély.

Az aksik fontossága

Minden autó legfontosabb részei az akkumulátor és a motor, hiszen egyik nélkül sem tud menni az autó. Nagyon fontos, hogy egy autónak minden alkatrészei mindig hibátlan állapotban legyenek. Így van ez az akkumulátorral is. Éppen ezért fontos, hogy ne várják meg, amíg egy alkatrész, jelen esetben az akkumulátor lemerül vagy tönkremegy. Ha odafigyelnek a helyes töltésre, a rendeltetésszerű használatra, abban az esetben meghosszabbíthatják az akkumulátor élettartamát és elkerülhetik a meghibásodásból adódó kellemetlenségeket. Ha például esetenként nem tölt rendesen a generátor, vagy épp ellenkezőleg nagyon magas a töltés, akkor érdemes minél hamarább elvinni egy szervizbe az autót, mert az ilyen, sokszor apróságnak tűnő problémák következménye lehet, hogy amikor útra kelnének és beindítanák az autót, akkor csak egy kellemetlen kattogó hangot hallanak, és az autó motorja nem reagál. Ezt a helyzetet senki nem szereti. Az akkumulátor is tehát odafigyelést igényel, hiszen csak így vehetők észre azok a kisebb problémák, amelyeket alkalmanként még könnyedén lehet orvosolni anélkül, hogy ki kelljen cserélni egy új akkumulátorra. Meg lehet próbálni a saját kezű, otthoni hibaelhárítással is, viszont a szerelők számára nincs rosszabb látvány, mint amikor olyan autót kell javítani, amelyen látszik, hogy valaki már saját kezűleg javítgatni próbálta, de több kárt okozott, mint amennyit használt. Erről hosszú regényeket mesélhetnének a szervizek munkatársai.

Miért bízza ezt a munkát akkumulátor szakemberre?

Az akkumulátorok esetében is lehet kártékony munkát végezni. Ma már vannak olyan modern autók is, amelyekben az akkumulátor cseréje speciális szerszámokat igényel. Szinte biztos, hogy magánemberként nem rendelkeznek ezekkel a speciális szerszámokkal, és valószínűleg a szakértelemmel sem, ezért jobb, ha nem esnek neki mindenféle szerszámmal a szerelésnek, ha éjszaka robbannak le, akkor meg a sötétben végképp nem, hiszen nem biztos, hogy sikerülni fog a javítást vagy a cserét megoldani, nem beszélve arról, hogy esetleg még az autóban is kárt tehetnek.

A non stop akkusegélyes cégek munkatársai nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek, és úgy cserélnek akkumulátort, hogy az autó végig áram alatt van. Ennek több előnye is van, például, hogy a rádió állomásait nem kell újra beállítani, és a fedélzeti számítógép sem áll le. Sokaknak ez elsőre nem tűnhet nagy problémának, de amikor ez nem így történik, és visszaülve az autóba mindent újra kell beállítani, akkor rájönnek, hogy ez egy rendkívül fontos és hasznos lehetőség.

A legkényelmesebb módja az aksi javításának

Ha a non stop akkusegély szolgáltatását válasszák, nem kell rohangálni sehova, sem az akkumulátorért, sem szakemberért, csak türelmesen ki kell várni a kiérkezési időt. Ezt azért is lehet értékelni igazán, mert semmilyen teendőjük nincs a lerobbant autóval, főleg az éjszaka közepén, vagy a hatalmas dugóban, amikor lehetőség sem adódik más gyorsabb vagy egyszerűbb megoldásra. Az akkumulátor esetében kevesebb az esély arra, hogy az autó típusához nem kapnának az első boltban megfelelő akkumulátort, de a kényelem, és az idő mindent kárpótol.

Fontos az is, hogy az autó típusának megfelelő akkumulátort válasszanak, ezt a telefonon bediktált paraméterek alapján nem tudják elrontani. Egy jó szakember tudja, hogy milyen típusú akkumulátorra van szüksége az autójának. A legtöbb akkumulátor márka esetében meg van határozva, hogy melyek azok az autótípusok, amelyekhez használni lehet őket. Természetesen ezt a kiválasztásnál figyelembe veszik. Természetesen ezek az akkumulátorok, amelyeket a non stop akkusegély cégek forgalmaznak, kivétel nélkül új, csomagolt alkatrészek. Csak érdekességként említem meg, hogy az autósok között van egy alaptörvény, miszerint használt akkumulátort nem szabad vásárolni, hiszen azt soha nem lehet tudni, hogy milyen rejtett hibával rendelkezhet egy használt akkumulátor. Ezeket a terheket mind leveszik a vállukról, ha a non stop akkusegély szolgáltatását válasszák a hiba elhárítására. Ezek a cégek minden esetben az autó típusával megegyező akkumulátort fognak a helyszínre szállítani, és természetesen be is szerelik. A régi, használt, nem működő akkumulátorról is gondoskodnak, elszállítják és a szakszerű újrahasznosítást is megoldják.

A non stop akkusegély szolgáltatás ma már szinte országszerte segít a bajba jutott, elakadt autósokon.